22 февруари 2014 г.

Вариации на тема Кухня

Кога точно ще стане кухнята и как - Божа работа. Аз къщата мислих 5 години, какво ми пречи да помечтая и за кухня някоя и друга годинка още. Зная само, че най-вероятно няма да има нищо общо със стандартна кухня, освен ако имам късмета да купя и префасонирам някоя дървена кухня за нищо пари. Обаче това не ми пречи да се втурна към програми за проектиране с наличните в магазина шкафчета и уреди. Например на Ално, показах каква я свърших в предната публикация. Много трудна за работа програма, ако не поназнайваш доста прилично езика или поне терминологията. И така и не разбрах как да направя стаята Г- образна.

Следващия опит - с ИКЕА. Колкото практични и харесвани са им мебелите, толкова организирана и лесна за работа е програмата. Жалкото е, че няма избор на бюфети, няма мека мебел и куп още неща, но за хора с фантазия върши страхотна работа!

Аз си изясних как би било най-добре да са подредени шкафовете, което доведе до преговори да изместим една колона. Не стана, днес дори вече си има греда отгоре и Край! Не че е толкова важно, но сега като разменя местата на прозореца и вратата ми остава едно празно място, някак ми е нехармонично.

Като не намерих цвят за стените, който да ми хареса, реших да е такъв, че да изпъкнат шкафовете. А и имам една отдавнашна мечта за тъмнолилава стена с огромна картина в жълто-зелената гама. Въртях, рязах с една програма, и харесах това:


Креслата изпълняват ролята на меката мебел, отсреща , естествено, е телевизора. Зад масата трябва да е камината, а смешната черна етажерка е големия дъбов бюфет. Големите светлосини дупки са местата на два големи    аквариума.
Ще ми е много интересно да се върна на тази публикация, когато вече има стая, с която да сравнявам.

Идея си нямам как ще събера тук хладилник, фурна, котлони,микровеле, миялна, фритюрник, кафемашина и всичката посуда, най-вече трите огромни тенджери с тенденция да станат повече.

 Пералнята засега смятам да сместя под стълбището, но току виж трябва да й търся и на нея място в кухнята. Това с червеното е миялна, която една година отлежава в гаража не само заради липса на място.


От тук ще излизам на двора,


 ще си нося дърва за камината, ще притичвам до някакво котлонче вън, защото на аспиратори и абсорбатори нямам много вяра. Имам един, неизпробван, ще го тествам , и ако не се представи добре, на негово място ще редя огромните тенджери.
Моята половинка е решил малкия плочник , 3,50 на 3,50 ,да е средиземноморското кътче, което за мен няма как да е много средиземноморско , защото ще грее само сутрин и то докато не порасне още малко албицията. Няма смисъл да се съпротивлявам, защото моят човек е инат и като реши, ще го направи. Сега е тръгнал да търси овално каменно корито, сякаш е сложил вече правоъгълното, ама карай. И прокарва идея за 100 годишна маслина, за която вече ще става скандал. Все едно си нямам три годишна, и на двамата ни вади очите. Явно ще си имам едно сенчесто средиземноморско кътче, време е да се огледам за идеи. Във всеки случай знам, че искам там да има огнище.

http://hadleycourt.com/wp-content/uploads/2013/10/OUTDOOR-LIVING-MEDITERRANEAN-PATIO.jpg



Няма коментари:

Публикуване на коментар