2 юни 2013 г.

Краят на пролетта

Много, много цвят. Влюбена съм в моята градина.Търпение...търпение...Ножиците решават много. Стискам прецъфтели цветове в шепата си. Спомен за отминал разкош. Заслужават подобаващо място. Нямам такова. Искам да имат своето място. Компостер. Модерна дума. Там ще се разградят до това, което ще даде живот.


        Помня този кът в началото на пролетта. Дори на мен ми се стори гол.

Цъфтящата ми кралица. Неуморна, мощна, ярка. И под нея шарен мъник. В началото ме стресна с толкова цветове. А сега го обожавам.

 
Тази роза е като експеримент. Картинката беше твърде нереална, трябваше да проверим какво ще излезе. Излезе Компасион.


Саксии, които чакат да бъдат подменени, пренаредени. калата е невероятна. Рано е да я показвам още. каква красавица става само!


Последни цветове на арката. Симпатия.


 Кралиците ми са две. Далеч са една от друга, няма да има битка.


Безименна и прекрасна. Графиня ли да я нарека или принцеса? Заслужава най-хубавото и нежно име. Неуморна,  стройна, стегната, здрава.



Тролчета и бял воден ирис.


Двугодишните маргарити прецъфтяват. Ред е на многогодишните. Leucanthemum.




Лилиумите. От толкова много цветове останаха само оранжеви. Но пък се размножават добре.




Лавандула, почти бяла. И роза, почти черна.










3 коментара:

  1. Много хора се питат как да си направим такава градина..снимките помагат, но трябват доста средства и време, най-вече :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На първо място трябва ентусиазъм в излишък. Не на последно място иска знания, Градината не става такава за една година, хубавото е, че вечно се променя - къде от сезоните, къде от ръцете ни. Средства трябват, да, но при една добре планирана градина не чак толкова много в началото. Важното е любовта към растенията никога да не се губи, да не се плаши от работата и трудностите,защото тях ги има в изобилие, и да се увеличава с времето. Само тогава се получават нещата. :)

      Изтриване
  2. За една градина трябват години, а за хубава градина трябва и любов.

    ОтговорИзтриване